luni, 24 mai 2010

LINISTE !

Raspunsul Matildei il aduce pe Gigi cu picioarele pe pamantul "obosit de atata praf si toamna",rascolit de atatea perechi de nike ,copite si roti. Gigi se relaxeaza de jos in sus si de sus in jos,combinatie fluida a carei sinergie, in loc sa ii produca vesnica adormire ,degraba il mobilizeaza fixandu-l abrupt in real.
Carnea si nervii il dor de atata liniste adunata la un loc ; tacere profunda , materiala aproape ,asemeni unui nor din vata in care pana si lumina isi pierde coerenta, pana si sunetul - ricoseaza . Acum si aici nu se mai aude nimic : nici clopotul tumelor, nici cantecul raului (izvor, fluviu ,chiuveta..)nici strigatele vecinei batuta cu sarg, nici tancurile din vecini.
CAP.II.
Voind parca sa se agate macar de tonalitatile vocii sale Gigi se adresa, agresiv, universului:- Baaa ! Ati murit, dracului, toti ?!
- Nu.
Acesta a fost capitolul II .

6 comentarii:

  1. genial!
    astept cu infrigurare continuarea!

    RăspundețiȘtergere
  2. mare dreptate ai...:)) multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. super viorel! eu, cum citesc postarile in sens invers, acuma deduc... esti filosof? si gigi este unul si acelasi cu ... gigi? :)) ca parca asa pare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa ne intelegem :sunt taran filozof . Iar 'Gigi' este un concept adica:taran roman cu ceva carte si cultura, animal singuratic, neapartinator de haita, mucit, alergat, vesnic in framantare .Iar gigi asta comun noua este un om care s-a regasit in scriere(doar ca nu are gasca,gascan are cocos,gaini)

    RăspundețiȘtergere
  5. Suntem toti niste Gigi neregasiti si ne cautati....pana uitam sa achitam 2 rate la banca

    RăspundețiȘtergere