miercuri, 7 iulie 2010

DILEME TARANESTI

Am de platit , in fraze si idei , cateva datorii cum ar fi : Minoki despre carti ; conexiunea Anca -Angela ; din psihologia blogerului ; incalzirea bucatariei cu vaste repercusiuni globale , s.a.m.d.
Dar trebuie sa renunt pentru moment si sa scriu despre o problema a unui amic , in speranta ca mai multe capete vor gasi solutii mai bune sau cel putin diferite de gandirea mea un pic tampita , un pic misogina , un pic satula de monede cu mai mult de trei fatete . Sa incepem .
Voi nota arbitrar amicul cu A si prietenii lui cu A1, A2 ...iubita astuia cu F ( ca in orice problema trebuie si un factor perturbator ) . Discutia tine cont de libertatile indivizilor implicati : adica fiecare e liber sa faca ce vrea .
Astazi , intre doua ploi , apare A in usa atelierului si-mi spune : bai ce ploaie e afara ! la care eu , multumit de stire , ridic din umeri si continui sa frec motanu in cautarea iluminarii interioare. Ii arat din ochi spre ibricul de cafea si spre pachetul de tigari , omu se executa si trece la motivul adevarat al vizitei : bai Bratule ,o stii pe aia cu care umblu eu ? Ma uit la el ca la o creatura nevertebrata . Intelege ca o stiu si continua : de un timp se comporta ciudat si nu stiu cum sa-mi traduc mesajul . Si incepe sa intre in detalii cum ca F se cam intretine la vorbe cu A2 si chiar cu A1 si ca fiecare din ei , comform intuitiei lui , se simte obligat ca mascul feroce sa incerce sa avanseze usor in alta dimensiune a discutarii . Acu eu sunt dator sa-l intrerup si sa-l intreb de lucruri concrete prevazute un pic de dreptul roman , adica ceva probe sau macar ceva marturii dar A imi spune de lucruri ceva mai profunde cum ar fi simtire , intuitie , actiune asemanatoare cu alte momente , senzatie de deja-vu , un pic de predictie si previzualizare, anumite schimbari in nuantele mirosului feromonilor personajelor amintite .
Normal ca imi aprind o tigara : pana aici -bun am inteles dar care e problema totusi? ( stiam amandoi ,aproape la fel de bine , ca asta e natura lucrurilor pe planeta ) si acum incepe A cu matematica :
- daca nu reusesc sa ii acopar necesarul de comunicare , F este nevoita sa intre in amanunte cu terte persoane si aici apar doua variabile: 1- o face in mod inconstient , psihicul ei strigand despre impotenta mea psihica iar A1 si A2 se chinuie sa ajute relatia sa mearga chiar daca trebuie sa se sacrifice putin ;
2- o face constient din dorinta de a intregi cunoasterea despre mine cu celelalte dimensiuni ale mele manifestate prin A1 si A2 ;
- ii acopar necesarul dar A1 si chiar A2 , fiindu-mi buni prieteni si avand incredere in gusturile mele, nu vor sa piarda ceva atat de bun si isi creeaza premise pt momentul cand eu ma voi muta in alta dimensiune , tara, planeta ...
Ii spun lui A ca undeva , prin ipoteza , e o greseala : posibil la "prieteni " , posibil la "iubire " si il rog sa reconsidere notiunile deoarece sunt chestii iluzorii , evolutia speciei fiind totusi bazata pe lupta pt supravietuire .
"A" intelege ideea si imi pune pe tapet trei variante de raspuns la atari greseli de ipoteza: 1 - ii las naibii de cacanari A1 si A2 cu multumiri ca am vazut-o mai clar pe F ;
2 - o las naibii pe F cu multumiri ca am descoperit dimensiuni necunoscute la A1si A2 ;
3- ii las naibii pe toti si astept multumiri ca i-am constientizat ca au nevoie unii de altii.
Eu , ca taran filozof , ii spun ca ar mai fi si varianta unui patrat magic si asta ar multumi pe toata lumea. Cred ca l-am tampit mai rau ca s-a clatinat . Cand si-a revenit a dat pe gat cafeaua racita deja si a zis ca ma lasa sa rumeg pana sambata cand vine sa-i spun cam ce cred despre o rezolvare .
Ce dracu sa-i spun ?

9 comentarii:

  1. as alege varianta 3. asta daca am inteles eu bine ca f si-a tras-o cu ei pana n-a mai putut, in setea ei de a-l cunoaste mai bine pe amicul tau.are balta peste zic eu.... si daca nu i se pare satisfacatoare varianta asta, atunci sa ierte si sa uite ca peste 10 ani oricum ii va parea rau :))

    RăspundețiȘtergere
  2. oricum ai dat prea putine detalii ;)). in particular ar cam trebui sa stiu care e parerea ta despre F. si apoi parerea ta despre A. asta ca sa-mi fac o idee de ce nu merge relatia lor si cam care ar fi vinovatul... despre A1 si A2 mi-am facut deja o parere personala...

    RăspundețiȘtergere
  3. Aici nu e nimeni vinovat , sunt doar oameni diferiti cu nevoi diferite . Inca nu s-a intamplat tragerea dar se asteapta disparitia lui A . Problema este: daca ai fi in pielea lui A ,cum ai proceda?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da... "A" chiar are nevoie de cateva "minti luminate " pentru a rezolva aceste dileme.Cred ca ar tebui sa caute un pic mai adanc prin cele mai ascunse buzunare ale sufletului sau ale mintii.De multe ori lucrurile sunt chiar foarte simple.E foarte posibil ca A1,A2...An, sa nu existe.E posibil ca F sa cunoasca si sa descopere o noua fata a monezii in fiecare zi...Ma rog,sunt posibile "n+1" variante.Pacat ca nimic din ceea ce e absolut,evident,paltabil sau de neinlocuit nu este nici macar luat in considerare.De foarte multe ori sentimentele pot fi atat de intense incat le poti simti fizic.Poate lucrurile astea sunt un pic mai veridice decat imaginatia.Dar ce stiu eu...Sa speram ca A o sa gaseasca indrumarea necesara pentru a trece cu bine (pentru el bineinteles) peste aceasta problema.Vad ca sunt destule sugestii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca am sa-i spun lui A sa-i dea dracului pe toti

    RăspundețiȘtergere
  6. spune-i lui A ca asa cum isi asterne asa va si dormi, ce cauta aia gaseste si fiecare pasare pe limba ei piere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cam asta am spus , dar cu alte cuvinte ( am imprumutat de la lumea de pe aici )

    RăspundețiȘtergere
  8. pana la urma ce a facut A ar cam trebui sa ne spui. nu de alta dar chiar sunt curioasa (cum n-am murit pana acum deduc ca nu curiozitatea ii omoara pe oameni)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cum era de asteptat A i-a lasat dracului pe toti , dar nici cele asteptate nu s-au intamplat . Posibil pe fiecare sa-l fi durut intr-un fel . Asistam la lins de rani .

    RăspundețiȘtergere