duminică, 6 iunie 2010

GALINACEAE SEMPHIDELICUS ALTERATUS EST

Faptul ca gainile mele au mancat postasul nu m-a uimit deoarece nu e o premiera in istoria lumii : sta cioplit in pesteri ca in timpurile cand oamenii se hraneau cu fiertura de zeea mays si ascultau muzica la fosilis magnetoforis exista o pasare care dadea batai de cap Postei Romane.
Luptele prin veacuri intre postasi si arheopterix au dus la disparitia speciei. In timp , Posta a mai fost deranjata de diferite pasarici , gradul maxim de adaptare la toxicitatea postasului fiind atins in 2010 cand, in sfarsit , a fost mancat .
In schimb , m-a uimit altceva : ouale . Din cate stiti , am pus la clocit ouale gainilor care au mancat postasul si la vreo trei saptamani se auzea ,in ele, cineva sau ceva cantand imnul national. Ingrozit (de neputinta de a monitoriza multimea postasilor proaspat clociti ) am luat un ou si am dat fuga la sefu' de post care fiind singurul in sat cu trei facultati ( dar nu cu toate) mi-ar fi putut da o explicatie, plus ca imi disparusera toate suruburile si piulitele motocicletei la care tot reparam de vreo zece ani . A luat declaratia si cu viteza oricarui politist de pe la noi ,a aruncat-o in sertar spre cercetare.
Mort de foame ,ma tarasc pana acasa si o rog pe Vulpe sa-mi faca niste oua batute. " Du-te si ada oua ! " ma duc si aduc ; dupa alte cincisprezece minute de asteptare "Sa aduci si flexul!" si aduc si flexul... .. Din bucatarie se aude scrasnet de fier brutal prelucrat , iar eu cu glas pierit intreb din usa " imi faci de mancare sau modifici aragazul? " Raspunsul imi face pielea gainii de puteai ascuti cutitul pe mine , groaza mi-a adus saliva la punctul de inghet facand sa-mi crape si ultimul dinte bun din proteza : " nu pot nici sa sparg ,nici sa tai ouale astea ! " Instinctual formez 112 si alertez politie, pompieri, smurd , isu , care in fix opt minute si opt secunde imi umplu curtea si cu scule speciale si eforturi intense reusesc sa sparga cele trei oua . Multumit, mananc omleta evitand sa inspir la inghitire pt a evita oarecum gustul puternic de fier.
"Evrika!" racneste sefu' de post tragandu-i pe cei de la National Geografic mai aproape de masa sa ne explice tuturor doar odata : " bai Bratule ! pe langa ca au devenit imune la postas , gainile astea fac oua cu un continut scazut de calciu si ridicat de fier, biochimic sintetizat . Fenomenul este facilitat de degradarea adn-ului sub actiunea efectului de sera,cu alte cuvinte suruburile motocicletei pe care o tii in sera, dupa ce au fost mancate de gaini ,sub actiunea noilor enzime , au aderat la coaja de ou facand-o prea dura pt a putea fi prelucrata cu scule neprofesionale ." Bun , asta e usor de inteles dar imn-ul national ?" "Sunteti niste dobitoci " spuse scanteia de inteligenta din ochiul de sticla , continuand verbal "posibil ca datorita fierului intra in rezonanta cu Radio Cotroceni " .
Respir usurat ca am scapat de postasi .

Intrebare: cum se cioplea cuvantul "viril " in pesteri ? cu doi de "P" , sau cu trei de "C" ?

3 comentarii:

  1. iar eu nu! cine imi mai aduce acuma bani, daca au disparut postasii?
    cred ca esti kafka reincarnat.nu stiu unde as incadra postarea ta: cosmarice, sf sau culinare. hm...

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate fi incadrata la " SEFI DE POST GENIALI"
    Adica tot un fel de SF

    RăspundețiȘtergere
  3. ala chiar e SF, viorel :)) nu exista sefi de post geniali ;))

    RăspundețiȘtergere